ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

16/05/2024

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 16/05/2024 η Διακλαδικη Άσκηση Αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με την ονομασία ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024 που διεξήχθη στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην περιοχή Παπάγου Χολαργού. 

Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση της άσκησης με πολλαπλές δράσεις και συμμετείχε ενεργά με 5 πυροσβεστικά οχήματα, κέντρο επικοινωνιών, παρατηρητές, πεζοπορο τμήμα και σταθμούς καπνογονων. 

Συνολικά έλαβαν μέρος 34 εθελοντές της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ήταν η χρήση για πρώτη φορά από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα της υδατοδεξαμενης χωρητικότητα 540 t που βρίσκεται εντός του κέντρου επιχ/σεών Π.Π Χρ. Πετρακης (Π/Φ ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ) και αποτελεί σημαντικό όπλο στην φαρέτρα των δυνάμεων προστασίας του Υμηττού μας. 

Στην άσκηση συμμετείχαν εναέρια μέσα (2 cl 215, 2 pzl, 1 s 64 Erickson,  1 bell 214b, 1 bk 117 φλόγα) επίγειες δυνάμεις του Π.Σ (οχήματα,  πεζοπορα ΕΜΟΔΕ) και το κινητό επιχ/κο κέντρο "ΟΛΥΜΠΟΣ" Το ΕΚΑΒ, η ΕΛ.ΑΣ, τμήμα του Ε.Ε.Σ Μηχάνημα έργου και υδροφορες του Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ,  Μηχάνημα έργου και κλιμάκιο Δ.Μ του Ελληνικού Στρατού, Υδροφορα του ΣΠΑΥ, του Δ. Ζωγράφου και της Περιφέρειας Αττικής και φυσικά οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μας των Εθελοντικων ομάδων Καισαριανής (2 πυροσβεστικά οχήματα 6 εθελοντές) και Βύρωνα (2 πυροσβεστικά  οχήματα 8 εθελοντές) τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.